Autoritatea aviatica civila britanica a anuntat ca o parte din spatiul aerian de deasupra Irlandei de Nord si Scotiei a fost inchis miercuri, din cauza ca emisiile de cenusa ale vulcanului islandez Eyjafjallajokull au devenit mai puternice, relateaza CNN.
Aeroporturile scotiene Glasgow, Prestwick, Inverness, Stornoway, Benbecula, Tiree, Islay, Barra si Campbeltown, precum si Derry din Irlanda de Nord, au fost inchise incepand cu ora locala 8.00 (10.00 ora Romaniei). Aeroportul din Inverness a fost redeschis la ora locala 14.00 (16.00 ora Romaniei), dar Belfast City si Belfast International au ramas inchise la aceeasi ora, potrivit autoritatilor, scrie NewsIn.

Conform autoritatii aviatice, aeroporturile din Edinburgh si Carlisle (Scotia) si cele din Blackpool, Liverpool si Manchester (Anglia), ar urma sa ramana deschise. Dar, deoarece norul de cenusa ar urma sa ajunga in apropiere de aceste terminale, autoritatile au recomandat pasagerilor sa se informeze la companiile aeriene inainte de a ajunge la aeroporturi. [Un nou nor de cenusa deasupra Europei]

Marti, Irlanda si Irlanda de Nord si-au inchis spatiul aerian, din cauza norului de cenusa. Norul de cenusa initial provocat de eruptia vulcanului din Islanda a paralizat recent transportul aerian, numeroase state inchizandu-si spatiul aerian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.