Cel putin 11 persoane si-au pierdut viata in statul Tennessee si patru in Mississippi, in urma furtunilor si inundatiilor inregistrate in weekend, relateaza CBS.
Potrivit agentiei pentru managementul situatiilor de urgenta din Tennessee, este posibil sa existe si o a 12-a victima, dar cadavrul nu a fost gasit.

Bilantul furtunilor inregistrate in Arkansas, Mississippi si Tennessee dupa 24 aprilie a ajuns la cel putin 26, iar mai multe persoane sunt date disparute. Acest numar ar putea creste, in conditiile in care rafalele de vant au smuls acoperisuri, au rupt linii de curent electric si copaci si au rasturnat masini, scrie NewsIn.

Autoritatile din Tennessee au cerut duminica ajutorul Garzii Nationale a statului si au indemnat oamenii sa nu iasa pe sosele si pe autostrazi transformate in adevarate torente. Guvernatorul statului, Phil Bredesen, a declarat ca ar putea dura zile pana cand nivelul apelor va scadea suficient pentru a evalua pagubele provocate la drumuri si poduri. El a adaugat ca ar putea cere ca zona sa fie declarata calamitata. Elicoptere ale Garzii Nationale si ale politiei rutiere din statul federal sunt in stare de alerta pentru a salva oamenii prinsi de inundatii.

Sute de locuinte au fost evacuate si au fost deschise adaposturi pentru sinistrati. Guvernatorul de Arkansas, Mike Beebe, a decretat stare de urgenta sambata, dupa ce a vizitat o comunitate la sud de Little Rock, afectata de furtuni inca de vineri. In total, 20 de tornade si furtuni s-au format in Arkansas, Alabama si Louisiana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.