Un cutremur puternic, cu magnitudinea 7,8, s-a produs miercuri dimineata in insula indoneziana Sumatra, provocand panica si alerte de tsunami, dar nu si pagube majore.

Cutremurul s-a produs in provincia Aceh, din nordul Sumatrei, o zona devastata de un tsunami puternic in 2004, iar Indonezia si Thaildanda au emis alerte de tsunami, informeaza NewsIn citand AFP.

Patru persoane au fost ranite, dintre care una este in stare critica, in urma prabusirii unor case in apropiere de epicentru, la Sinabang, potrivit autoritatilor.

Locuitorii din Banda Aceh, capitala provinciei, au declarat ca au simtit pamantul zguduindu-se foarte tare timp de un minut, in jurul orei locale 5.15 (1.15 ora Romaniei). Multi au fugit din case si s-au refugiat in zone mai inalte de teama unor valuri seismice.

Alerta de tsunami a fost ridicata doua ore mai tarziu.

Cutremurul s-a produs la o adancime de 46 de kilometri, potrivit US Geological Service. Potrivit geologilor indonezieni, epicentrul a fost situat la 60 de kilometri sud-est de Sinabang.

Curentul electric este intrerupt in Banda Aceh, dar telefoanele mobile functioneaza.

Potrivit Centrului de alerta pentru tsunami din Pacific, nivelul marii a crescut, dar nu a fost distructiv.

Un cutremur cu magnitudinea 7,6 a provocat moartea a circa 1.000 de persoane in portul Padang, din vestul Sumatrei, in septembrie anul trecut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.