O replica avand magnitudinea 6,7 grade s-a produs aceasta dimineata (4.21 ora Romaniei) in largul coastelor Chile, la circa 72 de kilometri de Concepcion (centru-sud), unul dintre orasele cel mai grav afectate de seismul din 27 februarie, a anuntat Institutul american de geofizica.

Potrivit USGS, noul seism s-a produs la o adancime de 35 de kilometri, dar nu a fost emisa nicio alerta de tsunami si nu au fost inregistrate pagube importante.

Pene de electricitate s-au produs in Concepcion, potrivit presei locale, care afirma ca o parte din populatie a intrat in panica. [90% din teritoriul Chile, afectat de o pana de curent]

Autoritatile chiliene au respins orice risc de tsunami. Potrivit Biroului national pentru situatii de urgenta (ONEMI), "marina a afirmat ca seismul nu reuneste caracteristicile pentru a genera un tsunami pe coastele chiliene", scrie NewsIn.

Un seism cu magnitudinea 8,8, urmat de un tsunami care a lovit mai multe sate din zona de coasta, a afectat Chile in 27 februarie, provocand moartea a aproape 500 de persoane identificate oficial si sute de disparuti. [Cutremur de 8,8 in Chile. A fost emisa alerta de tsunami]

Peste 200 de replici au fost inregistrate in Chile dupa cutremurul din 27 februarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.