Internatele pentru copiii romi sunt singura solutie pentru problemele minoritatii din Slovacia este de parere premierul Robert Fico.

Afirmatia sa a starnit o serie de critici din partea militantilor si aparatorilor pentru drepturile omului.

"Principalul obiectiv al viitorului guvern ar trebui sa fie trimiterea a cat mai multi copii in internate si detasarea lor de viata pe care o aveau in taberele de romi", a spus el, cu trei luni inaintea alegerilor legislative, relateaza AFP.

"Daca nu, vom creste o alta generatie de oameni incapabili sa fie utili societatii", a subliniat premierul.

Criticile au aparut imediat

Potrivit Amnesty International, un astfel de proiect nu ar rezolva principala problema a minoritatii rome, care este segregarea.

"Orice excludere suplimentara a copiilor romi din sistemul educational comun ar fi o incalcare a drepturilor lor", a explicat Branislav Tichy, care conduce sectia slovaca a organizatiei.

De asemenea, Inaltul comisar ONU pentru drepturile omului, Navi Pillay, a criticat saptamana trecuta Slovacia, spunand ca situatia romilor de acolo s-a deteriorat.

Conform NewsIn, Slovacia are mai mult de 600 comunitati de romi care traiesc fara electricitate si apa curenta. Numai 3% dintre copiii romi termina scoala secundara si extrem de putini obtin o diploma universitara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.