O noua replica, avand magnitudinea 6,3, s-a inregistrat joi in Chile, la aproape 2.000 de kilometri nord de epicentrul cutremurului ce a afectat tara sambata, a anuntat Institutul american de geofizica (USGS).

Seismul, al carui epicentru a fost localizat la 105 kilometri adancime, s-a produs la ora locala 19.39 (00.09 ora Romaniei), la 63 de kilometri este de orasul chilian Calama, in desertul Atacama, o regiune foarte apropiata de turisti in apropiere de frontiera cu Bolivia, relateaza AFP, citat de NewsIn.

[UPDATE]: De asemenea, un nou cutremur de 6,8 grade s-a produs vineri in centrul statului Chile. Acesta a avut loc la ora locala 08.47 (13.47, ora Romaniei), la o adancime de 33 kilometri. Epicentrul a fost localizat la 30 kilometri nord-vest de Conception si la 420 kilometri sud-vest de Santiago.

Pentru a masura puterea unui seism, USGS foloseste "magnitudinea de moment" (MW). Pe aceasta scara deschisa, un seism cu magnitudinea 6 este considerat puternic.

Reconstructia statului Chile va dura cel putin trei sau patru ani


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.