Un seism cu magnitudinea 6,4 s-a produs in noaptea de miercuri spre joi in Taiwan, provocand panica, pene de electricitate si oprirea transporturilor, a anuntat Institutul american de geofizica (USGS).

Seismul s-a soldat cu 96 de raniti, relateaza AFP.

Cutremurul violent, produs la ora locala 8.18 (2.18 ora Romaniei), la circa 70 de kilometri de principalul oras din sudul insulei, Kaohsiung, a fost resimtit pana in capitala Taipei la mai multe sute de kilometri nord. Epicentrul seismului a fost situat la o adancime de 35 de kilometri. USGS nu a emis o alerta de tsunami.

Epicentrul seismului a fost localizat la nord de Kaohsiung, intr-o zona muntoasa unde densitatea populatiei este mica si care se reface in prezent dupa taifunul Morakot, din august 2009, care a provocat moartea a 700 de persoane si a distrus infrastructuri.

Locuitorii din Kaohsiung, un port important din sudul Taiwanului, au iesit speriati pe strazi, iar metroul si trenurile care leaga nordul de sudul insulei au fost oprite, potrivit televiziunilor locale.

Presedintele Ma Ying-jeou s-a dus in Tainan, oras situat la nord de epicentru, pentru a evalua pagubele.

Acesta este cel mai puternic seism care a lovit regiunea Kaohsiung de cand au inceput sa fie inregistrate cutremurele, potrivit televiziuni TVBS.
S-au produs sase replici dupa seismul initial, a anuntat biroul national de meteorology, potrivit NewsIn.

Taiwanul este adesea afectat de cutremure, aflandu-se la jonctiunea a doua placi tectonice. Un seism cu magnitudinea 7,6 a provocat moartea a 2.400 de persoane in septembrie 1999.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.