Reconstructia Haiti, tara distrusa de un seism in 12 ianuarie, ar putea dura cel putin 25 de ani, a declarat miercuri ambasadoarea acestui stat in Spania, Yolette Azor-Charles.

"Va fi nevoie de 25 de ani" pentru a reconstrui tara, a spus ea, in marja targului international de turism de la Madrid, relateaza NewsIn, citand AFP.

"La inceput, am spus ca va fi nevoie de 10 ani, dar, dupa ce am realizat amploarea seismului, mi-am spus ca ar trebui 15, apoi 20 si acum 25 de ani", a declarat ea.

Reconstructia Haiti va fi, de atfel, una dintre temele majore ale celei de a 40-a editii a Forumului economic mondial de la Davos, care incepe saptamana viitoare in Elvetia.

Intrebata despre estimarile privind numarul de morti - intre 100.000 si 200.000 - ambasadorul a declarat ca ii este "teama ca vor fi mai multi, pentru ca, in satele mici, ajutorul nu a ajuns inca".

O delegatie a Ministerului haitian al Tursmului ar fi trebuit sa participe la targul de la Madrid, care a inceput miercuri, dar nu a putut ajunge in Spania din cauza cutremurului. Astfel, standul haitian a fost organizat de diplomati.

Regele Spaniei Juan Carlos a deschis targul cu un minut de reculegere in memoria victimelor seismului. [[VIDEO] Haiti, zguduit de un nou cutremur]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.