Fosti deportati polonezi au anuntat marti ca vor cere "un ajutor umanitar" companiei feroviare germane Deutsche Bahn, pe care o considera mostenitoarea Cailor ferate ale nazistilor care i-au dus in lagarele de concentrare.

"Caile ferate germane vor sa intre pe piata poloneza si sa castige bani in Polonia. Au scos deja profituri in razboi", a declarat presedintele unei asociatii de deportati, Stanislaw Zalewski. "Vrem sa acorde o mica parte din beneficii cu titlu de ajutor umanitar pentru fostii deportati si cei care au muncit fortat", a explicat el, informeaza NewsIn, citand AFP.

"Costul ingrijirilor si medicamentelor este foarte ridicat in Polonia, iar majoritatea membrilor nostri au venituri modeste", a adaugat Zalewski, presedintele Asociatiei poloneze a fostilor prizonieri politici din lagarele naziste, aflat la originea initiativei.

Potrivit estimarilor unei asociatii germane, Caile ferate germane de atunci "au incasat echivalentul a cel putin 445 milioane de euro" participand la deportarea a mii de oameni spre lagare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.