Un seism puternic, cu magnitudinea 6,2, s-a produs marti in largul insulei indoneziene Celebes (Sulawesi), a anuntat agentia indoneziana de geofizica, precizand ca nu a fost emisa alerta de tsunami.
Hipocentrul cutremurului, inregistrat la ora locala 20.38 (14.38 ora Romaniei), a fost localizat la 195 de kilometri sud-est de Melonguane, in provincia Celebes de Nord, la o adancime de 18 kilometri, potrivit agentiei, relateaza AFP, conform NewsIn.

"Cutremurul nu are potential pentru un tsunami. Inca incercam sa determinam intensitatea seismului si daca exista raniti", a declarat un responsabil din agentie.

Indonezia este situata pe Centura de foc a Pacificului, unde se intalnesc mai multe placi tectonice, ceea ce provoaca o activitate vulcanica si seismica puternica.

Un cutremur puternic, cu magnitudinea 7,6, s-a produs in 30 septembrie in vestul insulei Sumatra, provocand moartea a 809 persoane, potrivit cifrelor oficiale. Bilantul ONU depaseste insa 1.100 de morti.

Urmarile seismului din Indonezia: Un milion de persoane afectate, 200.000 de case avariate


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.