O britanica in varsta de 40 de ani a fost fortata sa renunte la cei doi copii in favoarea sotului sau de origine egipteana, dupa ce a fost acuzata si gasita vinovata de adulter. Mai mult, ea va face trei luni de inchisoare in Emiratele Arabe, dupa care va fi expulzata, fara drept de a se mai intoarce, relateaza The Sun

Marnie Pearce, originara din Berks, Marea Britanie, traieste o adevarata drama de cand a fost acuzata in istanta de sotul ei, Ihab El Labban in varsta de 41 de ani, ca l-a inslat. Dupa ce apelul contra mandatului de arestare a esuat, in disperare de cauza, ea s-a ascuns cu cei doi fii, Laith-7 ani si Ziad-4 ani.

Astazi insa, a fost nevoita sa-i dea sotului copiii, in cadrul unei intalniri dramatice din fata tribunalului.

"Nu poate fi adevarat, nu am facut nimic rau, nu am avut niciodata o aventura", spunea aceasta in timp ce se agata de cei doi copii.

Potrivit The Sun, Pearce, de profesie asistent universitar, va face inchisoare pentru adulter, o adevarata crima in tinutul musulman, dupa care va fi deportata, cu interdictia de a se reintoarce in Emiratele Arabe. Marnie sustine ca fostul sot a inscenat o legatura extraconjugala pentru a obtine custodia completa a celor doi copii, fapt pe care acesta il neaga.

Prietenii lui Marnie incearca sa o ajute, oferind presei filmarea intalnirii dintre cei doi, cand femeia si-a pierdut copiii in favoarea tatalui. In ciuda staruintelor lui Marnie asupra sotului de a-si retrage acuzatiile si imparti custodia, barbatul a fost de neinduplecat. Acesta a intrebat-o in schimb de ce ii chinuie pe copii, vadit afectati de situatie.

La scurt timp dupa intalnirea nefericita, Marnie, aflata in stare de soc, a declarat: "Mi-am dat copiii si nu stiu cat voi rezista, nu am facut nimic rau. Nu am pe nimeni, am fost fortata sa-mi dau copiii lui Ihab, dar stiu ca in acest fel este posibil sa nu-i mai vad niciodata".

Apropiatii sustin ca Pearce a fost aruncata in inchisoare la toanele sotului. Acesta a lansat acuzatiile in timpul procesului de custodie a copiilor. Intr-o zi, el a dat buzna in casa lui Marnie, insotit de politisiti si fara ca aceasta sa stie. Atunci, Marnie a fost gasita in compania unui prieten, barbat, la un ceai. Desi a sustinut de la inceput ca nu au existat relatii fizice intre ei, Ihab El Labban a mers mai departe cu acuzatiile.

Pearce va face apel, insa oficialitatiile musulmane recunosc ca sunt slabe sanse de castig, in conditiile in care se asteapta sa fie deportata, dupa ispasirea pedepsei. Cea mai mare speranta a ei este ca un tribunal britanic sa decida ca acest caz nu poate fi judecat in Anglia, si sa transmita verdictul in Dubai, pentru ca ea si copiii sa poata locui impreuna. Dar si pentru acest demers sunt necesare cateva mii de lire sterline pentru a gasi un avocat bun.

Marnie si Ihab s-au cunoscut in Oman si s-au casatorit in 1999, cand Pearce s-a convertit la islamism. Au fost nevoiti sa se mute in Dubai in urma cu 6 ani, Ihab fiind aici director de companie. Casnicia a esuat insa.

"Aici nu este vorba nici de religie, nici de cultura, este vorba de razbunare din partea sotului, iar sistemul este de partea sa. Ar putea sa opreasca totul si maine, insa vrea sa ma vada in inchisoare", sustine Pearce.

"In Coran se mentioneaza faptul ca cerul este la picioarele mamei. Sunt musulmana, nu ar trebui sa existe vreun drept pe lumea asta de a lua copiii de langa mama", mai spune aceasta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.