Un imigrant roman din Anglia a violat si jefuit o tanara cu scopul de a ajunge in inchisoare, unde i se ofera un acoperis deasupra capului si mancare. Cel putin asta a sustinut barbatul in fata autoritatilor britanice, cand a fost prins.
La doar cateva luni dupa ce a fost eliberat dintr-o inchisoare din Romania, imigrantul in varsta de 35 de ani, Alin Mailat (Ali Majlat conform presei din Anglia), a violat o tanara de 21 de ani, care astepta metroul intr-o statie din West Yorkshire, relateaza DailyMail.

Majlat, care are mai multe condamnari la activ, atat in tara, cat in Anglia, si-a lovit victima care asteapta metroul in statia Wakefield Kirkgate, dupa care a tarat-o intr-un loc mai retras si a violat-o.

Inainte de a fugi, barbatul i-a furat telefonul mobil, geanta si o bratara. Potrivit autoritatilor, agresiunea a fost surprinsa de camerele de luat vederi.

Explicatie bizara


Majlat a fost prins cinci zile mai tarziu. Acesta si-a recunoscut vina, marturisind ca a recurs la acest fapt pentru a ajunge in aceasi inchisoare in care se afla si fratele sau.

"Cand ma aflam in statia de metrou m-am gandit ca trebuie sa o violez pe acea tanara pentru a avea unde dormi si ce manca", le-a spus acesta psihologilor care l-au examinat.

Prezentandu-se la judecatoria Crown din Leeds, Majlat a pledat de asemenea vinovat pentru viol si furt, declarand, in plus, ca isi doreste sa ajunga la inchisoare pentru a invata limba engleza.

Cu cateva ore inainte de atac, Majlat a incercat sa-si viziteze fratele in inchisoarea Wakefield, acesta fiind retinut pentru viol dar si tentativa de omor. Majlat a fost insa respins pentru neprezentarea actelor.

"Este ingrijorat doar pentru faptul ca nu va fi trimis la aceeasi inchisoare in care se afla fratele sau, iar cand i-am spus ca va fi deportat dupa ce va fi stabilita sentinta, a fost de-a dreptul inspaimantat. Pur si simplu nu vrea sa se intoarca in Romania, vrea doar sa stea intr-o inchisoare de aici", au declarat politistii.

Doctorii si psihologii sustin ca Majlat este nebun, iar judecatorul ia in calcul o sentinta cu inchisoare pe viata. Pedeapsa va fi anuntata pe 6 aprilie, iar pana atunci va fi investigat trecutul criminal al barbatului, in Romania.

Majlat, care va fi trimis la inchisoarea din Leeds, a ajuns in Anglia la scurt timp dupa ce a fost eliberat dintr-o inchisoare din Romania, unde fusese inchis pentru furt si tentativa de furt. In septembrie, el a fost incarcerat pentru opt saptamani in Londra, pentru furt prin efractiune, insa nu a fost deportat dupa eliberare, considerandu-se ca nu reprezinta un pericol major pentru societate.

A urmat violul, pe 12 octombrie anul trecut, dupa care Majlat a plecat in Londra, unde a fost depistat de poltie pentru ca a continuat sa foloseasca telefonul mobil al victimei.

Condamnatii din Europa, membri ai UE, pot fi deportati doar daca reprezinta un pericol major, astfel ca, cetatenii din Uniunea Europeana cu pasaport valid pot calatori in Marea Britanie fara vreun advertisment anterior, sustin surse politienesti.

Chiar si in cazurile in care politia este la curent cu anumite acuzatii si condamnari serioase, “vizitatorii” nu pot fi deportati atat de usor. Oficialitatile britanice au declarat ca aproximativ 3000 de criminali straini au fost eliberati fara sa fie deportati, anul trecut


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.