Presedintele rus Dmitri Medvedev a dat asigurari joi ca UE si Rusia au puncte de vedere convergente in ceea ce priveste "declansarea si natura" crizei financiare, cu o zi inainte de summitul UE-Rusia de la Nisa, relateaza AFP, potrivit NewsIn.
Presedintele rus a dat asigurari ca europenii si rusii sunt de acord in ceea ce priveste solutiile la criza financiara, in conditiile in care va participa sambata, la Washington, la un summit G20 consacrat reformei sistemului financiar mondial. "Nu este un secret, impartasim aceeasi viziune in ceea ce priveste declansarea si natura crizei", a declarat el intr-un interviu acordat cotidianului francez Le Figaro, pledand pentru o arhitectura financiara mondiala "mai transparenta".

In plus, Medvedev a subliniat ca UE si Rusia au nevoie de "relatii cat mai stranse posibil" atat pe plan economic, cat si in fata crizei financiare. "Interesul nostru este sa avem relatii pe cat de stranse posibil", a declarat presedintele rus. "Avem nevoie de investitii reciproce. Europa este cel mai mare consumator de energie rusa, iar noi suntem mari cumparatori de tehnologii si de produse europene", a adaugat el.

Dmitri Medvedev se va intalni cu omologul sau francez Nicolas Sarkozy, a carui tara asigura presedintia UE, si cu Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, vineri, la Nisa, in cadrul summitului UE-Rusia. Aceasta reuniune este consacrata normalizarii relatiilor ruso-europene, prin reluarea negocierilor pentru un parteneriat consolidat.

Suspendarea discutiilor pentru acest parteneriat a fost singura masura luata de Uniunea Europeana dupa operatiunile militare ruse din Georgia, din luna august.

In interviu, Medvedev a subliniat ca decizia Moscovei de a recunoaste independenta Abhaziei si Osetiei de Sud este "ireversibila". "Din punct de vedere al dreptului international cele doua entitati exista", a afirmat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.