Un seism cu magnitudinea de 3,9 a fost resimtit joi in regiunea San Francisco, fara a provoca pagube sau raniti, in timp ce California participa la simularea anuala a unui cutremur puternic, de care se tem seismologii si californienii, relateaza AFP.

Epicentrul seismului a fost localizat la aproximativ trei kilometri de universitatea Berkeley, fiind resimtit la San Francisco si in golful sau.

Cutremurul - a carui magnitudine este comuna in California - s-a produs la cateva ore dupa simularea unui seism puternic, organizata de autoritati pentru a pregati populatia in cazul unui cutremur major, scrie MEDIAFAX.

  • Aproximativ 8,2 milioane de persoane erau inscrise pentru a participa la simulare, care consta, in cazul cladirilor de birouri, in adapostirea pentru cateva clipe sub masa de lucru.

Activitatea seismica importanta din California este datorata faliei San Andreas, care traverseaza statul cel mai populat din Statele Unite.

Seismologii estimeaza la 99 la suta probabilitatea unui cutremur devastator in California in urmatorii 30 de ani. Potrivit estimarilor, un cutremur cu magnitudinea 7,8 ar putea ucide 1.800 de persoane si rani alte 50.000, in timp ce 300.000 de cladiri ar fi avariate.

In 1994, un cutremur cu magnitudinea 6,7 la Los Angeles s-a soldat cu 60 de morti si pagube evaluate la zece miliarde de dolari. Cu cinci ani inainte, 67 de persoane au murit la San Francisco intr-un cutremur cu magnitudinea 6,9.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.