Britanicii sunt cei mai tristi calatori din Europa, potrivit unui sondaj realizat de catre TripAdvisor. In plus, acestia sufera de cele mai multe depresii post-vacanta.

Desi depresiile britanicilor nu sunt la fel de acute precum acum 2 ani de zile, sondajul realizat de catre compania TripAdvisor, arata faptul ca locuitorii din Regatul Unit sunt cei mai tristi turisti europeni (mai ales dupa ce vacanta a luat sfarsit).

Sondajul arata ca 78% dintre englezi sufera de depresii datorate intoarcerii din vacanta, respectiv la munca. In 2009, procentul era de 80%, insa totusi rezultatele ii plaseaza mult deasupra mediei cetatenilor europeni, care este de 69%.

Spaniolii sunt urmatorii in acest top, 61% dintre ei simtindu-se tristi dupa o pauza de la activitatile cotidiene. 7% dintre britanici au invocat motive medicale pentru a mai amana intoarcerea la munca, in timp ce 11% dintre spanioli au apelat la aceasta tactica.

In plus, 74% dintre britanici isi planuiesc imediat urmatoarea vacanta, 23% dintre ei se consoleaza cu pozele de vacanta, respectiv incearca sa reconstruiasca atmosfera gatind felurile de mancare servite in vacanta, iar 19% incearca sa-si faca si weekend-urile sa semene a mini-vacante pentru a ajunge cu brio la urmatoarea vacanta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.