Iti propunem cateva cateva idei de calatorie plus cele mai accesibile hosteluri din lume.

  • Jumbo Stay, Stockholm – Suedia

Pentru cine nu este obisnuit cu dormitul in avion, propunem sa se cazeze cateva zile la acest hostel aflat in capitala Suediei. Nu va imaginati ca este o catastrofa sau un hostel ieftin venit mai degraba in intampinarea studentilor care nu au unde sa piarda o noapte atunci cand au o escala in zona.

Hostelul este intr-adevar amenajat intr-un fost avion (retras din uz din cauza varstei), are 25 de incaperi spatioase, televizor cu antena prin satelit, internet wireless si baie proprie pentru fiecare camera. Cel mai important detaliu este faptul ca Jumbo Stay Hostel este asezat chiar la 5 minute de mers pe jos de aeroportul Arlanda din Stockholm si este dotat cu un sistem de monitorizare in timp real al tuturor zborurilor pentru a tine informati in permanenta turistii cazati aici .

  • Anak Ranch, Mongolia

Daca vrem sa votam un hostel ciudat, atunci acesta trebuie sa fie. Anak Ranch este defapt un teren in mijlocul pustietatii, in stepa Mongoliei, unde sunt asezate foarte multe corturi traditionale numite „ger” sau „yurt”. Localnicii le construiesc din piei de animale si le inalta astfel incat sa poata sa fie stranse foarte usor si mutate in al loc, fiind transportate de cai.

Daca tot am amintit de cai, o noapte de cazare include si costul pentru inchirierea unui cal, cu care turistii pot sa viziteze imprejurimile si muntii care strabat Mongolia.

  • Barka Bastia Hostel, Cracovia – Polonia

La doar 10 minute de mers pe jos de centrul vechi al Cracoviei, ancorat la malul raului Vistula, hostelul Barka Bastia este o prezenta neobisnuita din lumea „locurilor de cazare”. Odata vapor de agrement, astazi adaposteste 10 camere micute dar cochete care ofera posibilitatea turistilor sa se cazeze ieftin si aproape de principalele puncte turistice din oras.

Descopera mai multe hosteluri ciudate pe yuppy.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.