Pe 19 martie, Luna se va afla la cea mai mica distanta fata de Pamant din 1992 incoace, de numai 356.578 de km, iar acest lucru da nastere unor idei conform carora vor avea loc calamitati
Potrivit dailymail.co.uk, fenomenul apropierii Lunii de Pamant se numeste "perigeu lunar". Miscarea Lunii in jurul Pamantului este eliptica, iar distantele dintre cele doua planete sunt diferite de la o zi la alta. La cea mai mica distanta dintre Luna si Terra - perigeu - Luna pare a fi mai mare si mai stralucitoare.
  • Perigeul lunar are loc in fiecare luna calendaristica, insa cel de saptamana viitoare va coincide cu Luna plina, lucru care se intampla o data la doi sau trei ani si poarta numele de Super Luna.

Cei care cred in influenta Lunii fata de Pamant spun ca aceasta apropiere va genera schimbari majore ale climei, valuri uriase, eruptii vulcanice si chiar cutremure pe parcursul saptamanii viitoare, insa astronomii contrazic aceste teorii si spun ca nu exista niciun pericol.

Evenimentul Super Luna a mai avut loc in 1955, 1974, 1992 si 2005, ani in care s-au produs cutremure, uragane si tsunami-uri.


Pete Wheeler, de la Centrul International pentru Astrologie Radio, a declarat ca nu vor avea loc cutremure sau eruptii vulcanice influentate de apropierea Lunii de planeta noastra.

Astronomul Australian David Reneke declara ca adeptii teoriilor conspirationiste vor gasi mereu legaturi intre dezastrele naturale si miscarile Lunii.

"Daca te straduiesti, poti asocia aproape orice dezastru natural cu miscarile de pe cer - comete, planete, soare", a declarat acesta.

In timpul unui perigeu lunar, astrul poate parea cu pana la 14% mai mare si cu 30% mai stralucitoare decat in mod normal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.