Vulcanul Eyjafjallajokull a atras milioane de turisti, imediat dupa incetarea eruptiei.
Potrivit oficialilor din turismul islandez, vulcanul Eyjafjallajokull a paralizat traficul aerian din Europa, dar a dus la cresterea cu 16% a numarului de turisti veniti din America de Nord pe insula in primele unsprezece luni ale lui 2010, fata de perioada similara a anului trecut.

Potrivit Realitatea.net, eruptia a aruncat in aer lava si cantitati considerabile de cenusa, a dus la inchiderea mai multe zile a aeroportului international Keflavik din apropierea capitalei islandeze si a perturbat zborurile din Europa occidentala. Dar, de indata ce vulcanul a incetat sa erupa, pe insula au inceput sa soseasca turisti, indeosebi americani, potrivit oficialilor din turismul islandez.

Antreprenor islandez, vand cenusa vulcanului Eyjafjallajokul!


Islandezii afectati de criza au gasit, asta-vara, o metoda inedita de a-si spori veniturile: au scos la vanzare celebra cenusa vulcanica, vinovata de paralizarea traficul aerian european. Astfel doritorii, puteau comanda de pe internet, mostre de cenusa, iar pentru aproape 100 de euro primeau acasa un borcan-suvenir cu 160 de grame de cenusa vulcanica celebra.

Citeste si: [7+1 ce nu stiati despre vulcanul Eyjafjallajokull!]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.