Un joc online care parodiaza site-ul WikiLeaks a devenit un adevarat hit printre internauti.

Jocul le permite internautilor sa-l intruchipeze pe fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, care se ascunde in spatele biroului presedintelui Obama din Biroul Oval, transmite CNN.com.

Folosind mouse-ul, jucatorii il pot directiona pe Assange ca sa sa fure documente secrete si sa le puna de pe laptopul lui Obama pe un stick USB, in timp ce presedintele doarme. Cei care nu reusesc sa faca asta, aud sunetul unei muscaturi "prezidentiale" si primesc "drept rasplata" un articol in care sunt ridiculizati.

Desi a fost postat acum mai putin de o saptamana, peste un milion de persoane au vizitat deja site-ul jocului WikiLeaks, a declarat pentru ABC News dezvoltatorul acestuia, Sebastiaan Moeys, care are doar 21 de ani.

"La fel ca si incercarile guvernamentale de a reduce la tacere WikiLeaks, jocul este mai greu decat pare. (...) Am jucat de cinci ori si tot nu am reusit sa castig", a declarat Alexia Tsotsis pe bolgul TechCrunch.

In ultimii ani, dezvoltatorii de jocuri au fost foarte rapizi in a capitaliza popularitatea celor mai noi evenimente.

Astfel, jocuri animate au ridiculizat evenimente precum scandalul post-divort al lui Tiger Woods sau salvarea minerilor chilieni.

Descopera cum arata lumea vazuta "prin lupa" WikiLeaks din DOSARUL 9AM!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.