Numeroase persoane au fost ranite in centrul si nordul Statelor Unite, in contextul in care statele North Dakota si North Carolina au fost afectate de furtuni, ploi torentiale, rafale puternice de vant, ninsori si 56 de tornade.
Potrivit Serviciului american de Meteorologie, este vorba de al doilea numar-record de tornade inregistrat in octombrie din istoria SUA. Conform postului de televiziune Weather Channel, marti s-au inregistrat 42 de tornade, iar miercuri 14, relateaza MEDIAFAX.

S-au format tornade pana in Virginia, fiind inregistrate opt in Indiana, trei in Kentucky si sase in Ohio. Unii dintre locuitorii din zona central-nordica si de pe Coasta de Est au ramas fara energie electrica, din cauza furtunilor.

Potrivit BBC News online, in comitatul Racine (statul Wisconsin), doua persoane au fost ranite de un acoperis rasturnat de pe o fabrica, iar in Illinois au fost ranite trei persoane. In North Carolina, miercuri au fost ranite 11 persoane, trei case fiind distruse de rafalele puternice de vant, declansand alerte de tornada in sud-estul Statelor Unite.

Miercuri, in North Dakota si South Dakota a nins, iar vantul sufla in rafale puternice, pentru a doua zi consecutiv, unele drumuri fiind acoperite cu polei sau noroi.

Conditiile meteorologice au revenit la normal joi, furtuna indreptandu-se catre nord-est, spre Ontario. Insa, intensificari ale rafalelor de vant sunt, in continuare, prezente in unele regiuni din zona central-nordica a Statelor Unite, Marile Lacuri si Ohio Valley.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.