Orasul New York s-a confruntat in 2010 cu cea mai calda vara din istoria sa, inregistrand temperaturi medii de 25,4 grade Celsius.
"Aceasta a fost cea mai calda vara la New York din 1869 si pana in prezent, potrivit masuratorilor zilnice efectuate de statia din Central Park", a declarat miercuri un purtator de cuvant al serviciilor meteorologice nationale, potrivit MEDIAFAX.

Vara lui 2010, adica, potrivit serviciilor meteorologice, lunile iunie, iulie si august, a batut recordul de 25,2 grade Celsius, inregistrat in timpul caniculei din 1966, in timpul careia au murit peste 1.100 de persoane, majoritatea batrani.

In oras s-au inregistrat temperaturi mai mari de 32 de grade Celsius timp de peste doua saptamani, doar in luna iulie. Temperatura aerului a atins valoarea de 39,4 grade Celsius la 6 iulie, un record pentru aceasta data. Recordul zilei cu cea mai ridicata temperatura, nu a fost, inca, depasit, de la 9 iulie 1936 si pana in prezent, data la care, in Central Park s-au inregistrat 41,1 grade Celsius.

Serviciile meteorologice din New York anuntau pentru ziua de miercuri temperaturi de 35,5 grade Celsius, dupa care va urma o usoara racire a vremii, incepand de joi.

Belarusa Viktoria Azarenka, cap de serie numarul zece, a lesinat miercuri, in cel de al doilea tur al US Open, la Flushing Meadows, aparent din cauza caldurii prea puternice. Potrivit postului american de televiziune ESPN, temperatura a atins, la pranz, 41 de grade Celsius.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.