Dupa ce a refuzat medalia Ordinul National de Merit, una dintre cele mai inalte distinctii franceze, din cauza politicii Guvernului impotriva romilor, preotul a marturisit ca se roaga ca presedintele "Nicolas Sarkozy sa aiba o criza cardiaca"

Parintele Arthur, un preot din Lille (nord), i-a scris ministrului de Interne Brice Hortefeux pentru a anunta refuzul meritului atribuit, urmand sa faca publica o declaratie socanta, relateaza MEDIAFAX.

"Ma rog, va cer iertare, ca Sarkozy sa aiba o criza cardiaca", le-a declarat preotul jurnalistilor, duminica, dupa slujba. Ulterior, in cursul zilei, acesta a precizat ca regreta aceste afirmatii.

"De trei luni, aceasta comunitate este supusa unui razboi", a adaugat parintele Arthur, foarte implicat in apararea romilor.

Dupa mai multe fapte diverse mediatizate, Nicolas Sarkozy a anuntat ca taberele ilegale ale romilor vor fi desfiintate, mai multi infractori de origine straina urmand a fi privati de nationalitatea franceza.

Aceste masuri au inceput sa fie puse in aplicare joi si vineri, prin expulzarea spre Romania si Bulgaria a peste 200 de romi.
Politica a atras insa criticile stangii franceze, ale reprezentantilor dreptei, dar si critica liderilor romani, Consiliului Europei si Vaticanului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.