O militanta romanca pentru drepturile romilor din M. Britanie a realizat o frauda de 2,6 milioane lire sterline in beneficiul romilor.
Lavinia Olmazu, in varsta de 30 de ani, si prietenul ei Alin Enachi, in varsta de 29 de ani, au organizat un plan prin care au ajutat numerosi romani sa obtina ilegal beneficii sociale. Astfel, potrivit Daily Mail, 172 de romani au cerut 2,6 milioane de lire sterline.

Olmazu era militanta pentru drepturile romilor pentru consiliile Haringey si Waltham Forest in nordul Londrei, relateaza NewsIn. Romanca, ce facea campanie pentru o mai buna intelegere a culturii romilor, era acuzata ca a folosit o presupusa organizatie caritabila Roma Concern pentru a coordona frauda.

Cuplul a fost audiat vineri, impreuna cu sase romi. Fiecare dintre acestia a primit mii de lire sterline prin aceasta frauda. Olmazu a admis acuzatia de conspiratie la frauda. Enachi si-a recunoscut anterior vina si a fost condamnat la doi ani si opt luni de detentie.

Conform regulilor introduse cand Romania a aderat la UE in 2007, imigrantii romani nu pot primi numarul national de asigurare - cheia pentru obtinerea de beneficii - decat daca pot demonstra ca au platit contributia la somaj.

Romanca si prietenul ei le-au dat romilor someri documente false prin care se afirma ca acestora li se ofera un loc de munca. De asemenea, le-au dat adeverinte false si referinte false, care ar fi aratat ca aveau un loc de munca. Multi au folosit apoi actele false pentru a obtine numarul national de asigurare, cerand alocatii pentru copii si deduceri de impozite.

Frauda a fost facilitata de Enachi, care asista la Agentia pentru Beneficii la discutiile cu romanii, ca translator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.