Nomadele care se despart de partenerii lor sau sunt victime ale violentei domestice se pot muta in rulote puse la dispozitie de autoritati, "pentru a se simti ca acasa"
Politia crede ca, daca se muta in locuinte puse la dispozitie de consiliile locale, femeile "isi pierd stilul traditional de viata", scrie NewsIn.

Superintendentul sef Mark Nottage, presedintele Grupului de actiune pentru romi si nomazi (GTAC) din cadrul politiei din Kent, a declarat ca este crucial ca femeile nomade sa fie ajutate sa isi "pastreze stilul de viata", instalandu-le in rulote, potrivit Daily Mail.

"Raspunsul nostru normal ar fi sa instalam pe cineva intr-o casa care ar fi din caramizi si mortar. Dar unele dintre aceste persoane nu au trait niciodata intre (ziduri - n.red.) de caramizi si mortar. Risca sa fie complet ostracizate de familiile lor", a avertizat el.

In plus, "femeile rome si nomade socializeaza in special in interiorul comunitatii lor si uneori nu prea au experienta cu viata in afara ei. Parasirea unui partener poate insemna pentru o femeie sa isi piarda locuinta, comunitatea, cultura si stilul de viata. Multe femei indura abuzuri domestice pentru ca se tem sa renunte la securitatea si protectia oferite de familia extinsa si sa infrunte posibilul rasism si posibile prejudicii ale comunitatii sedentare", a adaugat Nottage.

Un raport recent al Comisiei pentru drepturile omului din Marea Britanie estimeaza ca pana la 81% dintre femeile rome si nomade s-au confruntat cu abuz domestic, iar multe dintre ele incearca sa scape dintr-o relatie abuziva.

Nu se stie deocamdata cate femei au fost mutate in rulote, departe de partenerii lor, dar costurile infiintarii de noi campinguri si cumpararii de noi caravane sunt de ordinul zecilor de mii de lire sterline, majoritatea platite de consiliile locale si de Departamentul guvernamental pentru comunitati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.