IT&C 12 Iulie 2008 06:01
Studiul McAfee arata ca a crescut procentajul mesajelor intr-o limba straina, de exemplu pentru Franta cu 11% si pentru Germania cu 14%, si se asteapta in continuare o crestere serioasa a acestor procente, potrivit NewsIn.
Spam-ul nu este doar enervant, ci si periculos. SUA este cu adevarat teritoriul tinta al spammerilor, dar si tari ca Brazilia si Mexic ocupa locuri importante in top, releva studiul.

Cele mai multe mesaje spam sunt cele financiare, cu subiectul “Vi s-a aprobat…” si, de necrezut, multi dintre destinatari au fost din nou pacaliti de Nigerian Spam, prin care sunt anuntati ca au devenit beneficiarii unei mosteniri si le sunt cerute informatii bancare pentru a intra in posesia banilor, 23% din mesajele spam din Anglia prezentand acest subiect. Diversitatea metodelor de “inginerie sociala” dezovoltate in ultimii 5 ani este impresionanta, spamurile financiare ocupand locul 1, reclamele locul 2 si spam-ul cu subiecte medicale locul 3.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.