IT&C 12 Iulie 2008 11:36
Noul iPhone 3G a avut parte de o lansare fastuoasa, vineri, cumparatorii frenetici din Noua Zeelanda si Japonia luand cu asalt magazinele de desfacere pentru a achizitiona mult-asteptatul telefon, arata Reuters

Noul iPhone 3G este succesorul versiunii lansate in 2007 care s-a vandut in cateva zile in 270.000 de unitati. Telefonul mobil lansat astazi este dotat cu un program de redare audio-video si terminal Web.

Dupa Noua Zeelanda si Japonia, telefonul va fi distribuit in peste 20 de tari, relateaza NewsIn.

Cateva sute de oameni au asteptat in fata magazinelor Vodafone, din principalele trei orase ale Noii Zeelande, “inarmati” cu muzica, mancare si distractie, inainte ca numaratoarea inversa sa fie incheiata si ca prima persoana sa cumpere noul telefon.

“Voi pune aparatul la incarcat, ma voi juca putin cu el dupa care ma voi retrage pentru un somn lung”, a declarat un student de 22 de ani din Auckland, Jonny Gladwell. Acesta a stat la coada peste 60 de ore, pe temperaturi foarte scazute, pentru a fi primul cumparator iPhone, la un minut dupa miezul noptii.

Un purtator de cuvant al companiei Vodafone din Noua Zeelanda a declarat ca, vineri dimineata, s-au vandut peste 400 de bucati. Softbank Corp, distribuitorul iPhone in Japonia, arata, la randul sau, ca peste 1.500 de oameni erau asezati la coada in fata magazinului sau principal, inaintea lansarii.

Analistii se asteapta ca noul iPhone 3G sa atraga aproximativ 10,5 milioane de cumparatori in toata lumea, ce impreuna cu cele 6 milioane de aparate vechi deja aflate in folosinta, va duce la depasirea obiectivului de 10 milioane de bucati vandute pana la finalul lui 2008.

Telefonul de noua generatie a aparut pentru prima data pe piata din Asia, modelele anterioare fiind valabile numai in Europa si Statele Unite.

Acesta beneficiaza de conectare Web mai rapida ca predecesorul sau, este prevazut cu jocuri si mesagerie instant iar pretul sau este subventionat de mai multi distribuitori de telefonie mobila, multi dintre acestia dorind sa atraga noi utilizatori.

Cozile din fata magazinelor din Asia s-au format incepand de miercuri iar in Londra si Hong Kong, distribuitorii au fost luati cu asalt de mii de cereri online.

La Tokyo, strada din fata magazinului Softbank a fost blocata din cauza fanilor produsului si mass mediei, in timp ce reprezentantii magazinului si ai fortelor de ordine au incercat sa faca loc trecatorilor.

Magazinul principal Softbank a inceput sa vanda telefonul incepand cu ora 7:00 (GMT), dupa ce multimea a fost invitata de trei ori sa inceapa numaratoarea inversa. Vanzarile se vor extinde catre restul retelei de magazine, incepand cu ora pranzului.

In ciuda atractiei exercitate, unii analisti sunt sceptici in ceea ce priveste viitorul noului iPhone. Multi se indoiesc ca dispozitivul va fi la moda printre consumatorii principali de telefonie mobila din Japonia, cea mai mare piata de retail din Asia, din cauza ca nu suporta servicii de televiziune sau functii pentru plati electronice.

Cand vine noul iPhone 3G in Romania?
Orange si Apple au anuntat luna trecuta ca noul model iPhone compatibil 3G va fi disponibil in Austria, Portugalia si Elvetia incepand cu 11 iulie, in Franta din 17 iulie, iar pe celelalte piete din Europa, Orientul Mijlociu si Africa ulterior, in cursul acestui an. Detalii gasiti aici.

Versiunea 3G a iPhone a facut furori inainte de lansare. Detalii gasiti aici.

De ce este iPhone-ul 3G atat de ieftin?

In urma cu doua saptamani, Wall-Street dezvaluia misterul pretului mult mai mic al noului iPhone 3G, in comparatie cu cel al predecesorului sau. Detalii gasiti aici.

Pentru multe detalii despre noul iPhone 3G click aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.