IT&C 10 Iulie 2008 11:36
Dorind sa fie printre primii care vor avea telefonul de ultima generatie iPhone, fanii Apple din Asia au inceput sa formeze cozi in fata magazinelor, cu doua zile inainte de lansarea oficiala a produsului, in timp ce site-urile de profil sunt asaltate cu comenzi, arata Reuters

Astfel, aproximativ 20 de oameni s-au asezat in fata magazinului Softbank Corp din Tokyo, Japonia, pentru a fi primii posesori ai noului produs Apple, informeaza NewsIn. Acestia aveau o pancarta pe care era scris “Iubim iPhone”. Japonia este una dintre cele mai avansate piete pentru telefoane mobile, din lume.

“Telefonul este atragator pentru ca este un produs Apple”, este de parere Hiroyuki Sano, un tanar de 24 de ani ce a calatorit peste 300 de kilometri pentru a fi primul in rand.

Cei 108 milioane de utilizatori telefoane mobile din Japonia navigheaza deja frecvent pe internet si email prin retelele 3G. Totusi, unii analisti sunt de parere ca noul iPhone nu va prezenta interes pentru utilizatorii principali de telefonie mobila.

In Hong Kong, compania Hutchison Telecom International a fost luata cu asalt in weekend de peste 60.000 de cereri online. Aceasta a pus in vanzare numai 500 de telefoane.

Patru fani din Noua Zeelanda, echipati cu saci de dormit, sezlonguri si un cort, au format inca de marti seara o coada in fata magazinului Vodafone din Auckland, ce urmeaza sa lanseze vineri primul telefon iPhone 3G din lume. “Fac toate acestea doar pentru a putea spune ca sunt primul din lume ce detine un astfel de telefon”, a declarat Jonny Gladwell, un student de 22 de ani, citat de NewsIn.

Gladwell marturiseste ca prezenta sa la coada este o urmare a unui pariu intre prieteni. Acestia sunt de parere ca el nu va rezista pana la lansare, iar daca rezista ii vor plati telefonul. Pana atunci, ii aduc mancare si ii iau locul la coada atunci cand are nevoie de toaleta.

Mult asteptatul telefon iPhone 3G va fi disponibil in 22 de tari, incepand de vineri. Acesta are conexiune la Internet mai rapida decat cea a predecesorului sau si suporta aplicatii cum ar fi jocuri sau email. In asteptarea lansarii, actiunile Apple s-au apreciat cu 2,5 %.

Se estimeaza ca produsul va fi vandut in 70 de tari, pana la sfarsitul anului.

Click aici pentru a citi mai multe despre fenomenul iPhone 3G.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.