IT&C 9 Iulie 2008 05:30
Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) respinge impozitarea suplimentara cu 5% a veniturilor angajatilor din industria software, apreciind aceasta masura ca fiind una strict birocratica si lipsita de viziune economica.

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania respinge ferm, ca nefondata si nejustificata, masura de a impozita suplimentar cu 5% veniturile angajatilor din industria de software, apreciind aceasta masura ca fiind una strict birocratica, lipsita de viziune economica si caracteristica unei gandiri pe termen scurt si foarte scurt. Potrivit comunicatului, AOAR a sustinut constant importanta majora pe care trebuie sa o acorde Guvernul masurilor fiscale pe care le adopta, indeosebi respectand obligatia de a face evaluarea acestora asupra mediului de afaceri.

Asociatia reaminteste specialistilor din finante ca in UE preocuparea este de a reduce fiscalitatea pe forta de munca, in cadrul promovarii dezvoltarii durabile a tarilor membre si atrage atentia asupra avantajelor competitive, de inteligenta si inovare, caracteristice domeniului software si sustine ferm gasirea de tot mai multe modalitati de valorificare a acestui sector dinamic si de mare perspectiva.

AOAR atrage atentia Guvernului si autoritatilor romane competente asupra deficitului de forta de munca din domeniul informatic la nivel national, dar mai ales european si apreciaza in aceste conditii, recenta masura de impozitare ca fiind inoportuna, birocratica si contra intereselor de perspectiva a economiei romanesti.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.