IT&C 4 Iulie 2008 05:14
Cisco Visual Networking Index estimeaza ca traficul IP global va creste de sase ori in perioada 2007- 2012 datorita, in principal, conectivitatii sociale bazate pe comunicatiile video.

“Adoptarea pe scara tot mai larga a conectivitatii vizuale are un impact semnificativ asupra dezvoltarii globale a traficului IP la nivelul pietelor de servicii pentru utilizatorii individuali si pentru companii. Acum cativa ani, «exabyte» era un cuvant necunoscut. Cu toate acestea, datorita dezvoltarii masive inregistrate in prezent, in anul 2012 va trebui sa ne reinnoim din nou vocabularul, deoarece unitatea de masura pe care va trebui sa o folosim atunci va fi zettabyte-ul”, a declarat vice-presedintele Service Provider Marketing Cisco, Suraj Shetty.

Cisco a lansat recent Prognoza pentru 2007-2012 a CiscoVisual Networking Index (VNI), care furnizeaza rezultate importante privind diverse tendinte in comunicatiile IP pentru utilizatorii individuali si companii, influentate in principal de utilizarea pe scara tot mai larga a conectivitatii sociale bazate pe comunicatii video si Web 2.0 si a aplicatiilor colaborative. Combinatia acestor tehnologii reprezinta asa-numita conectivitate vizuala.

Proiectiile Cisco VNI indica faptul ca traficul IP va spori, in perioada 2007-2012, cu o rata de dezvoltare anuala combinata de 46%, aproape dublandu-se la fiecare doi ani. Consecinta va fi o cerere anuala de latime de banda in retelele IP din intreaga lume de aproximativ 522 de exabyte (sau mai mult de jumatate de zettabyte). In piata utilizatorilor individuali, aparitia comunicatiilor si a divertismentului video online precum si a conectivitatii sociale a sporit in mod semnificativ impactul comunicatiilor video online in retea.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.