IT&C 28 Iunie 2008 02:46
Operatorul de telefonie a lansat acest avertisment dupa ce comisarul european al telecomunicatiilor a spus ca vrea sa scada tarifele de terminare ale mobililor cu 70% in trei ani.

Tarifele pentru servicii de telefonie mobila ar putea creste daca Bruxelles-ul insista sa scada tarifele de terminare in retea la nivelul drastic anuntat, a avertizat, joi, Vodafone, citata de ,,Financial Times’’. Tariful de terminare este suma perceputa de un operator de telefonie mobila unui alt operator pentru a permite unui client al acestuia sa vorbeasca in reteaua sa.

Viviane Reding, comisarul european al telecomunicatiilor, a declarat, joi, ca vrea ca tarifele de terminare sa fie reduse cu pana la 70% in urmatorii trei ani. Vodafone, cel mai mare operator de telefonie mobila din Europa, a declarat, insa, ca industria trebuie sa recupereze, cumva, aceste costuri.

“Costul detinerii unui telefon mobil ar putea creste pentru o parte a utilizatorilor, afectand in special milioanele de europeni care au venituri reduse si care platesc in jur de 10 euro pe luna si care sunt pe cartele preplatite”, a afirmat Richard Feasey, seful departamentului Politica Publica al Vodafone.

In acelasi timp, Hamid Akhavan, directorul executiv al T-Mobile, compania de telefonie mobila detinuta de Deutsche Telekom, a declarat pentru Reuters ca reducerea sugerata de Reding este “prea drastica”.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.