IT&C 16 Mai 2008 03:29
Tehnologia in domeniul roboticii se dezvolta intr-un ritm sustinut de cativa ani. Descoperirile in materie de cipuri care sa controleze miscarile robotilor au devenit atat de avansate, incat crearea unui android nu este atat de departe.

Un pas important a fost facut de compania Honda care, prin intermediul robotului ASIMO (Advanced Step in Innovative Mobility) s-a apropiat mai mult de acest vis, transmite CNN.

Cu un aspect caracteristic, o inaltime de 1,5 metri si o frumoasa carcasa metalica, ASIMO a avut sarcina miercuri sa dirijeze Orchestra Simfonica din Detroit care a interpretat "Visul imposibil". Curiozitatea i-a facut pe doritori sa cumpere cumpere toate biletele, astfel ca in seara spectacolului sala era plina ochi. Daca un om ar fi avut emotii la vederea unei sali pline de cunoscatori, ASIMO si-a facut aparitia pe scena salutand audienta cu o voce asemanatoare unui copil. "Buna ziua, tuturor" a spus aceasta, facandu-le apoi cu mana atat spectatorilor cat si orchestrei. Dupa incheierea primei piese muzicale ASIMO a facut o plecaciune spre publicul entuziast. "Este absolut palpitant sa dirijezi Orchestra Simfonica din Detroit. Este o sala nemaipomenita de concert" a declarat acesta la incheierea spectacolului.

In cadrul aceluiasi spectacol violoncelistul Yo-Yo Ma s-a alaturat robotului pe scena unde a primit un premiu pentru eforturile depuse in promovarea muzicii clasice. Ma l-a salut cordial pe ASIMO, aplecandu-se si strangandu-i mana acestuia, insa a refuzat sa raspunda la intrebarile ziaristilor legate de performantele robotului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.