IT&C 12 Mai 2008 02:47
IBM Romania a inaugurarat Laboratorul de Dezvoltare Software bazat pe tehnologia IBM Rational din cadrul Universitatii Tehnice Cluj-Napoca (UTCN), dupa inaugurarea Centrului de Competenta Linux si a Centrelor E-Government si E-Business de la Universitatea Politehnica din Bucuresti.

Laboratorul va fi pus la dispozitie studentilor de la disciplinele: Managementul Proiectelor Software, Tehnici de Programare, Inginerie Software, Metode Orientate pe Obiect si Sisteme Distribuite, in cadrul carora se folosesc produse din platforma IBM Rational.

"Prin deschiderea Laboratorului de Dezvoltare Software bazat pe tehnologia IBM Rational la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, IBM consolideaza parteneriatul cu universitatile din Romania”, se arata intr-un comunicat prin intermediul caruia UTCN anunta ca isi propune si recrutarea tinerelor talente in vedere angajarii in IBM, crearea de retele nationale de studenti angrenati in programele de C-D promovate de IBM, diversitate in atragerea fortei de munca.

"Suntem convinsi de bunele rezultate obtinute prin pregatirea studentilor in beneficiul industriei locale, de obtinerea unor rezultate de varf de catre cadrele didactice in programele de cercetare-dezvoltare nationale si internationale, de amplificarea relatiilor de parteneriat cu universitati europene de prestigiu – toate acestea facilitate de noile dotari. Permanenta inovare adusa de IBM in servicii, produse hardware, tehnologii software conduce catre forme excelente de cooperare intre IBM Romania si universitatile romanesti” a mentionat Mihai Tudor, Country General Manager, IBM Romania, citat de NewsIn.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.