IT&C 1 Mai 2008 13:18
"Internetul este inca in perioada copilariei" a declarat inventatorul world wide web-ului Sir Tim Berners-Lee pentru BBC News, in cadrul celei de-a 15-a aniversari a zilei in care codul web a fost pus in domeniul public de catre Cern, laboratorul unde a fost dezvoltat world wide web-ul.

Viitorul va aduce "toate informatiile din lume" la "degetele" oricarui utilizator, potrivit lui Berners-Lee. "Internetul a fost un instrument nemaipomenit pentru oameni pentru a face lucruri bune, chiar daca poti gasi si multe lucruri rele acolo." a spus acesta. Faptul ca internetul este gratuit a avut un rol foarte important la raspandirea lui.

In prezent exista peste 165 de milioane de pagini web in toata lumea, conform unui studiu efectuat de firma Netcraft.

Cu toate acestea, decizia de a lansa codul world wide web in domeniul public nu a fost luata cu foarte multa usurinta in urma cu 15 ani. Cel mai greu a fost sa explice persoanelor de decizie importanta noului intrument si impactul pe care acesta l-ar putea avea la nivelul intregii lumi, desi la momentul respectiv nimeni nu ar fi putut estima succesul de care se va bucura www-ul la adevaratele sale cote.

"A trebuit mai intai sa-i convingem ca world wide web-ul urma sa se dezvolte in ceva mult prea mare, si ca Cern nu ar fi trebuit sa-l tina deoparte ci sa-l dea lumii intregi" a declarat Robert Cailliau, partenerul lui Sir Tim.


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.