IT&C 25 Aprilie 2008 02:05
Grupul canadian Research in Motion (RIM), producator al telefonului multifunctional BlackBerry, a anuntat ca va pune bazele in Germania, la Bochum, primului sau centru de cercetare din afara Canadei.

Informatii privind dechiderea unui astfel de centru de cercetare in landul Renania de Nord- Vestfalia au aparut in ultimele zile in intreaga presa europeana si nord-americana.

Localitatea Bochum trece printr-o criza sociala dupa ce liderul mondial al productiei de telefoane mobile, Nokia, a decis sa inchida, la 30 iunie, fabrica din Bochum, ce are 2.300 de angajati, pentru a-si reloca productia in Romania, invocand costurile salariale ridicate din zona.

Acest centru ar trebui sa fie deschis in vara anului curent. RIM estimeaza ca va angaja la inceput 140 de persoane, urmand apoi a suplimenta personalul pana la 500 de angajati, informeaza AFP, citat de NewsIn.

Centrul necesita o investitie de 45 milioane dolari si se va specializa in dezvoltarea de noi aplicatii pentru telefonul BlackBerry.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.