IT&C 24 Martie 2008 03:41
Popularitatea dispozitivelor cu sistem global de navigatie prin satelit incorporat va accelera piata de chip-uri pentru receptoare GPS, astfel ca pana in 2013 un milion de astfel de unitati vor fi vandute anual, potrivit unui studiu al companiei ABI Research, citat de presa internationala.

Pe masura ce vor fi vandute mai multe chip-uri, pretul mediu pe unitate va continua sa scada, preconizeaza analistii ABI Research.

Costul chip-urilor este deja in scadere, deoarece producatorii se orienteaza catre serviciile mobile bazate pe locatie (LBS- location-based services), o piata care va ajunge la 8 miliarde de dolari pana in 2011, potrivit ultimelor studii realizate de Gartner.

„Dispozitivele mobile GPS vor avea un rol esential in cresterea pietei de chipuri GPS”, este de parere analistul companiei ABI Research, Jamie Moss. Este nevoie de chip-uri ieftine, deoarece telefoanele mobile sunt dispozitive cu marje mici de profit, mai considera analistul.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.