Departamentul american de aparare a interzis companiei Google sa filmeze si sa dea detali din interiorul bazelor militare ale SUA. Planurile apropiate si imaginile filmate de la nivelul pamantului ale unitatilor militare americane reprezinta o "posibila amenintare" a securitatii Statelor Unite.

Masura intervine dupa descoperirea unor imagini ale bazei Fort Sam Houston din Texas, pe Google Maps.

Purtatorul de cuvant al Google a declarat ca au fost scoase imaginile care reprezentau motive de ingrijorare pentru departamentul de aparare american.

In prezent, Companiei Google ii este interzisa filmarea si prezentarea in detaliu a bazelor, in urma descoperirii pe internet a unor panorame detaliate si tridimensionale si, in particular a unitatii militare din Texas.

"Imaginile includ panorame de 360 de grade ale zonei, prezentand punctele de control al accesului si alte puncte strategice din baza", a declarat purtatorul de cuvant al departamentului de aparare american.

Larry Yu, purtatorul de cuvant al Google a declarat ca decizia echipei pe care o reprezinta de a intra in baza texana si de a realiza detalii cu aceasta a fost "o greseala." Acesta a continuat declarand pentru BBC ca astfel de studii detaliate nu fac parte din politica Google.

"Google Maps" oferit de cunoscutul motor de cautare permite utilizatorilor sa "calatoreasca" virtual prin SUA avand posibilitatea de a privi tridimensional peisaje ale tarii. De asemenea, exista si serviciul "Google Earth" care ofera detalii 3D din satelit ale aproape oricarei locatii de pe pamant.

Antena 3

Sursa: Antena 3Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.