Corporatia Nvidia a raportat in anul fiscal incheiat la 27 ianuarie, venituri in valoare de 4,10 miliarde dolari, in crestere cu 34% comparativ cu anul anterior.

Veniturile nete ale Nvidia calculate conform standardelor US Generally Accepted Accounting Standards (GAAP) au fost de 797,6 milioane dolari, reprezentand o crestere neta de 78% fata de anul fiscal anterior cand acest indicator a avut valoarea de 448.8 milioane dolari.

"Anul fiscal 2008 a fost un an record pentru noi. Cererea puternica pentru GPU (Graphics Processing Unit) inregistrata pe toate segmentele de piata au dus la aceasta crestere puternica", a declarat presedintele Nvidia, Jen-Hsun Huang.

Nvidia a anuntat de asemenea ca a finalizat procesul de achizitie a companiei Ageia Technologies Inc., lider in industrie in domeniul tehnologiei fizicii de gaming. Aplicatia PhysX de la Ageia este adoptata si recunoscuta pretutindeni, datorita existentei a peste 140 de jocuri bazate pe PhysX sau implicarii in dezvoltarea Sony Playstation 3, Microsoft XBOX 360, Nintendo Wii si jocurilor pentru PC.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.