IT&C 1 Februarie 2008 01:19
Grupul nipon Sony Corp. a raportat cresterea cu 6% a profitului operational obtinut in al treilea trimestru al anului fiscal curent, datorita vanzarilor substantiale de aparate foto digitale.

Totusi compania a anuntat o reducere a perspectivelor anuale.
Profitul operational al Sony s-a ridicat la 189,36 miliarde yeni in perioada octombrie - decembrie, depasind nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, de 178,91 miliarde yeni.
Profitul net a crescut cu 25%, la 200,22 miliarde yeni.

Sony a beneficiat de pe urma cererii crescute din perioada sarbatorilor de iarna pentru aparatele foto digitale Cybershot, pentru camerele video Handycam si pentru calculatoarele personale Vaio.
Insa o scadere a economie americane si aprecierea yenului au dat nastere unor temeri in randul investitorilor legate de perspectivele economice ale companiei.

Divizia Sony de jocuri video a trecut pe profit, dupa ce compania nipona a redus cheltuielile de productie si pretul consolei video Playstation 3, extinzand si oferta de software in incercarea de a ajunge din urma companiile rivale Nintendo Co Ltd, ce produce consola Wii si Microsoft, ce a introdus pe piata consola Xbox 360.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.