IT&C 26 Ianuarie 2008 00:05
William Henry Gates III s-a nascut pe 28 octombrie 1955, intr-o familie bogata care s-a asigurat tot timpul ca ambitiosul copil primeste cea mai buna educatie.
In scoala elementara si-a uimit profesorii cu abilitatile sale deosebite, mai ales in matematica si fizica. Bill and Mary Gates au decis apoi sa il inscrie intr-o scoala privata numita Lakeside, locul unde viitorul fondator Microsoft a luat intaia oara contact cu un computer. La Lakeside a fost achizitionat DEC PDP-10, calculator construit de General Electric, acesta fiind "materialul de studiu" pentru Bill si colegul sau Paul Allen.

In '68 Paul si Bill au fost angajati la Computer Center Corporation, o companie ce si-a deschis un sediu in Seattle, asta dupa ce talentatii pustani au reusit sa de-a peste cap de nenumarate ori computer-ele firmei. Rolul lor era sa gaseasca bug-uri in sisteme, iar in schimbul "obositorului" job primeau un timp nelimitat de acces la calculatoare. Un schimb mai bun nici ca se putea..

In toamna lui 1973, Bill a intrat la Harvard, unde dupa ce a descoperit sala de informatica, si-a pierdut imediat interesul pentru celelalte materii. Cu Paul tinea inca legatura, discutand despre eventuale proiecte de programare software. Allen il presa din ce in ce mai mult sa puna bazele unei afaceri cu software, insa tanarul Bill era destul de sceptic.

Cand Paul Allen a luat drumul spre Harvard, intr-o revista a descoperit ceva ce l-a socat: se realizase Altair 8080, primul microcomputer construit de Micro Instrumentation and Telemetry Systems-MITS. Paul si-a dat seama ca piata computer-elor personale va exploda in scurt timp si e momentul ca el si Gates sa furnizeze software necesar pentru aceasta piata. Bill a sunat imediat la MITS, spunand ca are primul soft BASIC, special creat pentru Altair 8080. Era o minciuna..

Bill nu avea nici macar codul BASIC, nu vazuse niciodata un Altair 8080 si cu toate acestea, a avut incredere in potentialul sau. In numai opt saptamani a creat BASIC pe un PDP-10 care simula Altair, si Allen a plecat spre MITS sa il prezinte. BASIC a rulat fara greseala si MITS a cumparat imediat drepturile de autor. Era inceputul erei software. La nici un an dupa prima reusita, cei doi aveau sa infiinteze Microsoft!

Iata o scurta istorie a celei mai mari companii software, creata de doi prieteni cu o dragoste nemasurata pentru computere. Totul a plecat de la o minciuna..Si iata unde s-a ajuns! Bill este la ora actuala cel mai bogat om din America, cu o avere estimata la 57 miliarde de dolari. Dupa multiple reusite dar si insuccese, Bill Gates a devenit unul dintre cei mai iubiti oameni de pe planeta. In 2000 a renuntat la functia de CEO lasandu-i locul lui Steve Ballmer, iar acum lasa Microsoft deoparte dedicandu-se familiei si fundatiei Gates.

Dupa ce am prezentat un filmulet comic despre retragerea lui Bill, am gasit un altul care pune accentul pe faimoasele erori ale sistemelor de operare Windows. Ecranul albastru va ramane celebru mult timp de acum incolo..


Despre autor:

PlugIn

Citeste articolul integral in PlugIn

Sursa: PlugIn


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.