IT&C 19 Ianuarie 2008 20:15
Nici nu a trecut bine Consumer Electronic Show, si iata ca ne trezim vorbind despre Macworld 2008. Cu Steve si ale sale produse de invidiat vom mai face cunostinta mult timp de acum incolo!
Un studiu social recent a relevat ca posesorii de gadget-uri Apple se cred superiori fata de ceilalti, si, involuntar aproape, ne intrebam: au ei motive sa nu se creada superiori?

Macworld 2008 a adus pe lume (sau la vazul lumii..) cateva produse impresionante, cel mai bun exemplu fiind MacBook Air, un super notebook a carui grosime nu depaseste 1.94 centimetri! Si cand mai spunem ca acesta dispune de o suprafata multi-touch, conectivitate WiFi 802.11n si cel mai nou standard Bluetooth (2.1 cu EDR), parca ceva ne indeamna sa il comandam..

Design-ul este peste asteptari. Titlul de "cel mai subtire laptop din lume" il merita pe deplin, insa acesta a fost obtinut cu mari sacrificii. Mentionam aici lipsa unei unitati optice si componente hardware nu foarte puternice. Display-ul de 13.3 inch are o rezolutie 1280 x 800 pixeli, cu aspect ratio 16:10.

Cea mai interesanta dotare este touchpad-ul care recunoaste mai multe atingeri simultan, identic cu sistemul implementat in iPhone, numai ca la MacBook Air controlul nu se face direct pe display.

Procesorul este un Intel Core 2 Duo la 1.6 Ghz in varianta standard, unul la 1.8 Ghz putand fi ales optional. Apple a incorporat 2 GB memorie RAM DDR2 la 667 Mhz, din care se serveste si chipul grafic Intel GMA X3100. HDD-ul are 80 GB, valoare foarte mica pentru necesitatile actuale.


Despre autor:

PlugIn

Citeste articolul integral in PlugIn

Sursa: PlugIn


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.