IT&C 18 Ianuarie 2008 01:51
Nokia s-a declarat favorabila unui dialog cu Berlinul privind inchiderea uzinei de productie de telefoane din Bochum, excluzand inca posibilitatea revenirii asupra deciziei privind rambursarea subventiilor publice, informeaza AFP, citat de NewsIn
"Avem deja un contract cu autoritatile nationale si regionale si suntem in mod clar deschisi la dialog cu toti actorii implicati", a declarat pentru AFP o purtatoare de cuvant al grupului finlandez, Arja Suominen.

"Insa ne-am indeplinit obligatiile privind conditiile stipulate in contract, in legatura cu subventiile publice. Am informat autoritatile in cadrul stabilit" de catre aceste conditii, a adaugat aceasta.

Nokia a precizat ca a primit de-a lungul anilor 55,5 milioane euro drept subventii de stat de la landul Renaniei de Nord - Westfalia pentru uzina din Bochum precum si zece milioane euro pentru activitatile de cercetare si dezvoltare.

Anuntul privind inchiderea uzinei din Bochum pana la jumatatea anului 2008, precum si concedierea a 2.300 de angajati in Germania a suscitat un val de reactii de indignare in Germania.

Inchiderea uzinei a suscitat indignarea sindicalistilor, iar sindicatul sectorului metalurgic si electrotehnic, IG Metall, a calificat planul social al Nokia drept "o pacaleala nemaipomenita".

Nokia a tinut insa sa precizeze ca nu va reveni asupra decizei sale de a inchide uzina din Bochum.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.