IT&C 10 Ianuarie 2008 01:40
Comisia Europeana (CE) a anuntat ca abandoneaza ancheta asupra tarifelor europene ale magazinului online de muzica iTunes, dupa ce proprietarul lor, compania americana Apple, a decis alinierea tarifelor practicate in Marea Britanie cu celelalte din Europa, scrie AFP, citat de NewsIn.
"In urmatoarele sase luni, Apple va micsora preturile de la magazinul sau iTunes din Marea Britanie, pentru a le alinia la nivelul celor deja standardizate in Europa", pe paginile de internet iTunes din 16 tari, printre care Franta, Germania, Italia, Spania si Elvetia, arata un comunicat publicat pe site-ul grupului informatic american.

"Prin urmare, Comisia Europeana nu intentioneaza nici ea sa ia masuri suplimentare in aceasta chestiune", au anuntat, la randul lor, oficialii de la Bruxelles.

Serviciile europene din sectorul concurentei au reprosat companiei Apple mai ales ca isi obliga utilizatorii iTunes sa descarce muzica doar in tara lor de rezidenta, verificand acest aspect prin intermediul cartii de credit.

Tarifele pieselor difera insa de la o tara la alta si sunt mai ridicate in Marea Britanie comparativ cu alte tari europene. Serviciile europene pentru concurenta, alertate de catre consumatorii britanici, au deschis o ancheta asupra tarifelor iTunes la inceputul lui 2005.

Ancheta a fost facuta publica doi ani mai tarziu, prin trimiterea unei "scrisori de plangere" companiei Apple, prima etapa oficiala a procedurilor antitrust ale UE.

"Apple plateste mai mult in prezent unor case de discuri, ca sa ii distribuie muzica in Marea Britanie, decat ar fi platit pentru distribuirea aceleiasi muzici altundeva in Europa", au explicat miercuri reprezentantii Apple.

Apple ameninta totodata sa "isi reconsidere relatia din Marea Britanie cu orice casa de discuri care nu isi va reduce in urmatoarele sase luni tarifele pana la nivelul celor practicate in Europa".


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.