IT&C 3 Ianuarie 2008 03:20
Piata de continut XXX pentru telefoane mobile va trece de 3 miliarde de dolari in 2011. Europenii cheltuiesc cei mai multi bani pe acest tip de servicii, fiind urmati in clasamentul mondial de catre asiatici.
Dupa ce au terminat batalia pe numarul de utilizatori, operatorii de telefonie trebuie sa-si extinda continuu serviciile cu valoare adaugata. Iar din business nu pot lipsi ofertele de continut pentru adulti. Broadbandul mobil nu mai este un proiect si mai toti operatorii au contracte cu case de productie, studiouri cu marfuri soft si hard.


DE LA WALLPAPER LA FILM. Analistii de la Telecomsmarketresearch estimeaza o astfel de piata cu valoare de 3 miliarde de dolari in 2011. Ar fi o crestere de 250% fata de nivelul atins anul trecut. Europa si zona Asia-Pacific vor reprezenta 72% din totalul pietei de profil. Daca la inceput aceasta afacere se baza pe wallpaper, pe masura ce s-au imbunatatit retelele si terminalele, imaginile in miscare au fost tot mai cautate. Studiul citat arata ca in patru ani veniturile aduse de serviciile video mobile, pentru adulti, vor trece de 70% din total.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.