Un fost consultant IT a recunoscut ca a folosit 60 de puncte de acces Internet din hoteluri pentru a sustrage timp de trei zile informatii privind cartile de credit ale clientilor care le vizitau.
Hario Tandiwidjojo, in varsta de 28 de ani din California, a pledat vinovat pentru acces neautorizat la un computer protejat. Pedeapsa maxima ar putea ajunge la cinci ani de detentie intr-o inchisoare federala si amenzi de pana la 250.000 $. Procurorii federali au recomandat o sentinta maxima de 10 luni pentru ca acuzatul a pledat vinovat. Sentinta va fi pronuntata in 3 martie.

Folosind credentiale obtinute de la fostul sau angajator, Hario Tandiwidjojo a trecut de patru verificari cu parole necesare pentru a patrunde in punctele de acces Internet, care erau inchiriate clientilor cu ora pentru derularea de operatiuni de business, si a instalat aplicatii software care ii permiteau sa intercepteze informatiile privind cartile de credit. In luna februarie, in numai trei zile, pagubele provocate s-au ridicat la peste 34.000 $ si 300 de carti de credit au fost compromise.

Agentii FBI au descoperit la domiciliul lui Hario Tandiwidjojo un dispozitiv de procesare a cartilor de credit care inscriptiona date pe banda magnetica, un terminal de carti de credit pentru procesarea tranzactiilor si un permis de conducere cu fotografia lui Tandiwidjojo si datele de identificare ale unei alte persoane.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.