Honda face eforturi serioase in industria robotica. Daca Toyota ne-a prezentat robotul care canta la vioara si alte cateva concepte pentru transport, Honda ne prezinta noul ASIMO, humanoidul dotat cu sificienta inteligenta care ii permite sa lucreze in echipa cu alti semeni de-ai sai!
Demonstratia a avut loc pe 11 decembrie la Tokyo, unde Honda Motor si-a tinut participantii tot timpul atenti la noile functii implementate in ASIMO! Compania japoneza isi doreste ca in scurt timp sa construiasca un robot cu adevarat folositor, capabil sa se descurce autonom intr-un mediu in care interactiunea cu oamenii este iminenta.

ASIMO stie acum sa gestioneze mai eficient sarcinile, astfel ca in cazul existentei mai multor cerinte pe „foaia de lucru”, va analiza atent optiunile si va alege sarcina cea mai importanta si cea mai apropiata de

Camerele incorporate ii permit vizualizarea oamenilor din jur, astfel ca in orice moment sunt calculate directia si viteza acestora, calea de acces cea mai apropiata fiind aleasa fara a bloca deplasarea anumitor persoane!

ASIMO poate cobori scari, poate alerga, poate lucra in echipa pentru servirea oamenilor cu racoritoare, dupa cum bine se observa in poza. Camerele ii permit sa recunoasca anumite persoane, ba chiar sa raspunda la mici comenzi vocale!


Despre autor:

PlugIn

Citeste articolul integral in PlugIn

Sursa: PlugIn


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.