Cresterea rapida a pietei telefoanelor mobile, cel mai mare sector din lume pe segmentul de aparatura electronica, isi va pastra nivelul in trimestrul al patrulea, datorita perioadei sarbatorilor de iarna, potrivit analistilor Gartner, relateaza Reuters.
"Consider ca perioada Craciunului va fi una foarte buna, cu o crestere de 10% pana la 15% fata de anul trecut. Vanzarile anuale au fost prevazute sa atinga ultimele asteptari de 1,13 miliarde telefoane, sau chiar putin mai mult", a declarat analistul Gartner, Carolina Milanesi.

Aceasta a adaugat ca Europa de Vest ar trebui sa aiba vanzari bune, sustinute de noile modele ale unor companii mari precum Nokia si Sony Ericsson, in timp ce o crestere viguroasa se asteapta sa continue pe pietele din Africa si Asia ."India si China nu arata nici un semn de scadere a vanzarilor", a precizat Carolina Milanesi.

Distribuitorii de telefoaneau avut in trimestrul iulie-septembrie vanzari de 289 milioane de telefoane mobile, cu o cerere mare venita din Asia si Africa, ridicand vanzarile la 15% fata de anul trecut, procent ce nu se va schimba mult in trimestrul in curs.

Reprezentantii furnizorilor de telefoane mobile au spus ca in perioada octombrie-decembrie piata va creste cu mai mult de 10% fata de anul trecut.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.