Francezilor care descarca frecvent muzica sau filme de pe web in mod ilegal li se va taia accesul la internet.
Aceasta pedeapsa este prevazuta in proiectul unei legi ce este pregatita de autoritatile franceze, in urma unui pact incheiat intre Guvern, furnizorii de servicii de internet si detinatorii de drepturi de autor pentru muzica si filme. Masura se va aplica atat celor care copiaza astfel de fisiere, cat si celor care le gazduiesc, le folosesc sau se ocupa de distributia lor.

Noul sistem antipiraterie va functiona pe principiul excluderii la a treia abatere. Astfel, furnizorii de servicii de internet ar urma sa le trimita doua avertismente celor prinsi ca pirateaza materiale protejate prin copyright, dupa care, daca utilizatorii le ignora, conturile lor de acces sa fie suspendate sau inchise. In acest sens, va fi creat un nou organism antipiraterie ce va fi responsabil, in perioada urmatoare, cu crearea unui sistem care sa determine cand se trimite un astfel de avertisment electronic.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.