Jocurile pentru PC detin o cota de 90% din piata totala a jocurilor video din Romania, iar consolele ocupa restul de 10%, in timp ce la nivel mondial consolele au o pondere de circa 75% pe piata de profil, au declarat reprezentantii TNT Games, citati de NewsIn.

"In Romania inca nu exista cultura consolelor, oamenii preferand in continuare PC-ul care este multifunctional. Din pacate ei nu inteleg ca, spre deosebire de PC, o consola nu necesita o investitie temporara pentru realizarea unui upgrade. Cred insa ca in viitor segmentul consolelor va castiga teren pe piata de gamming din Romania asa cum se intampla in restul lumii, unde jocurile pentru PC au o pondere de doar 25%" au declarat repezentantii TNT Games.

TNT Games a lansat saptamana aceasta in magazinele Media Galaxy jocul Halo 3 care a fost lansat si in Europa in septembrie, exclusiv pe consola Microsoft Xbox 360. Halo 3 a fost cel mai bine vandut joc pana in prezent la nivel mondial, cu vanzari de peste 300 milioane de dolari in prima saptamana de la lansare.

In prima zi de la intrarea Halo 3 pe piata, jucatorii au petrecut la nivel mondial mai mult de 3,6 milioane de ore in jocuri online, in crestere pana la 40 milioane de ore in cursul primei saptamani.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.