IT&C 3 Noiembrie 2007 15:39
Magazinul online francez phoneandphone.com a oprit comercializarea telefonului iPhone al Apple, la cererea avocatilor angajati de compania americana si va reincepe sa vanda telefonul, dupa lansarea oficiala pe piata, in aceasta luna. scrie cotidianul francez Le Figaro.

Din 24 octombrie site-ul phoneandphone.com si-a luat libertatea de a vinde iPhone inainte de comercializarea in spatiul francez de catre Apple prin Orange, furnizorul sau exclusiv. Site-ul a pierdut insa acest drept din cauza presiunii exercitate de avocatii de la Apple, anuntand in final ca va suspenda vanzarea iPhone pana la punerea in vanzare a terminalului, oficial pe piata europeana.

Site-ul ar putea sa reinceapa comercializarea telefonului Apple din 9 noiembrie, data la care se va pune in vanzare iPhone in Marea Britanie si Germania. iPhone ar putea fi repus in vanzare de magazinul online intr-o saptamana, inainte de lansarea oficiala pe piata franceza, previzionata pentru 29 noiembrie.

Le Figaro mai noteaza ca cele cateva sute de iPhone disponibile s-au vandut foarte bine, fiind propuse cu abonament, la pretul de 379 euro la reteaua Bouygues Telecom sau la Virgin Mobile cu 419 euro. Cu Orange, mobilul va fi disponibil la pretul de 399 euro.

Orange, parte a grupului France Telecom, a anuntat la finele lui octombrie ca isi va rezerva dreptul de a da in judecata companiile care vor oferi spre vanzare telefoane iPhone cu abonamente in retele mobile concurente, dupa ce compania a semnat un contract de exclusivitate cu Apple pentru telefonul iPhone, informeaza NewsIn.

Apple a lansat iPhone pe 29 iunie in SUA, iar pana in prezent a vandut peste 1,4 milioane de unitati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.