Laboratoarele de cercetare ale IBM si MediaTek pregatesc dezvoltarea unei noi tehnologii wireless, care ar asigura o viteza de transmitere de 100 de ori mai rapida decat tehnologia curenta Wi-Fi, informeaza News.com
Tehnologia Wi-Fi (Wireless Fidelity) are numeroase utilizari, incluzand conexiunea la Internet pentru PC-uri, telefoane mobile, console de jocuri video, playere MP3 si PDA-uri, dar si transmiterea de imagini wireless de pe camerele digitale sau conectivitatea P2P (peer-to-peer) intre doua sau mai multe PC-uri sau gadget-uri.

Extrem de popular, Wi-Fi prezinta si unele dezvantaje legate de frecventa de transmisie a datelor si viteza de transfer, astfel ca cercetatorii IBM si MediaTek au decis sa utilizeze spectrul de 60GHz. Potrivit declaratiilor lui Mehmet Sovyuer, liderul echipei de cercetari stiintifice in acest proiect, noile chip-uri vor putea efectua transferul de date la aproximativ 2,5 Gb pe secunda.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.